Espai de cultura

En l'era digital actual, participar en el joc En línia A Suïssa requereix una comprensió profunda dels mètodes de pagament segurs i eficients. Per Als jugadors Suïssos, això implica navegar per un ampli espectre d'opcions de pagament, cadascuna ofereix avantatges únics en termes de seguretat, velocitat i comoditat. Una guia detallada, accessible a https://citeulike.org/de-ch/online-casinos/zahlungen/, desmitifica aquest paisatge, presentant una llista acuradament curada de les millors solucions de pagament per al 2024. Cobreix des de transferències bancàries tradicionals i targetes de crèdit fins a les últimes novetats en carteres electròniques i criptomonedes. Aquest recurs és inestimable, proporcionant informació que ajuda els jugadors a triar els mètodes més adequats per a les seves transaccions d'apostes, garantint un equilibri òptim entre seguretat i facilitat d'ús. Amb aquesta orientació, els jugadors Suïssos poden centrar-se més en la seva experiència de joc, confiant en la seguretat i l'eficàcia de les seves transaccions financeres.

Òrgans de la Cooperativa

La Cooperativa d'Ensenyament Daina-Isard està formada per set òrgans: l'Escola, l'Associació Esportiva Escolar, l'Escola de Famílies, l'Espai de Cultura, el Teatre i les Colònies d'Estiu.

 

 

L'Escola

{vimeo}60441007{/vimeo}

 

 

L’Escola Daina-Isard és l’activitat principal de Daina-Isard, SCCL d’Ensenyament. És, per tant, un edifici, unes instal·lacions, situats en un entorn privilegiat. És, també, un conjunt d’homes i dones, de nens i nenes, de professionals, que comparteixen un projecte comú. És, a més, un reguitzell d’activitats i de propostes en constant canvi i en constant transformació. És un projecte. Però és totes aquestes coses a la vegada. A voltes pensem que l’Escola és un organisme vivent i feliç que té l’objectiu de fer créixer els nens i nenes – els alumnes – per, un bon dia, veure’ls marxar.

Alguns aspectes generals:

 

+900
Més de 900 alumnes
  2 x 3-18
Dues línies
3 a 18anys
  +60
Claustre amb més de 60 professionals
  Comarcal
Àmbit d'abast comarcal

 

L'Associació Esportiva Escolar

L'Associació Esportiva Escolar Daina-Isard és una entitat esportiva, sense ànim de lucre, que es constitueix el maig del 2010. Aquesta entitat hereta tot el treball, realitzat en el camp esportiu de base, dut a terme des del 1996 pel Club d'Esports Daina-Isard -CEDI- d'Olesa de Montserrat.

L'AEEDI pel sol fet d'estar vinculada a un centre educatiu i al mateix temps adherida al “Pla Català de l'Esport” té en el seu projecte esportiu, l'afany de treballar sota uns criteris pedagògics i d'aprenentatge, i en difondre els valors socials i educatius que mitjançant la pràctica de l'esport, el nens i nenes van adquirint per desenvolupar el seu creixement com a persones. Té com objectiu principal en l'àmbit esportiu planificar, desenvolupar, organitzar i executar l'activitat esportiva en el temps de lleure, és a dir fora de l'horari docent, dels alumnes de l'escola Daina Isard d'Olesa de Montserrat, però també a tots els altres alumnes de qualsevol escola de la vila d'Olesa de Montserrat i comarca, pel fet que l'àmbit geogràfic de l'Escola Daina Isard és comarcal. L'activitat esportiva es realitza a les instal.lacions poliesportives de l'Escola i també el Pavelló Municipal Salvador Boada d'Olesa de Montserrat. Actualment 150 infants i joves participen de les diferents àrees esportives de l'Associació.


L'activitat esportiva va dirigida a infants i joves de 3 fins a 18 anys. Tot i que també desenvolupar activitat esportiva per adults. L'activitat es realitza de setembre a juny de manera continuada. Durant els períodes de vacances escolars, Setmana Santa, estiu i setembre, també organitza activitats esportives i de lleure.

La pràctica esportiva de base, ben feta, ajuda a construir un creixement personal sòlid. Aquest és el nostre repte.

Veure els equips i les activitats de l'AEEDI 

L'Escola de famílies


L'Escola de famílies de la Cooperativa intenta ser un espai de convivència entre famílies i alumnes on es realitzin tallers i ponències per aproximar els interessos dels joves a les famílies i resoldre les inquietuds de pares i mares. Tallers sobre la creativitat, la sexualitat i l'impacte de les xarxes socials sobre l'alumnat en són exemples.

 

L'Espai de cultura

L'Espai de Cultura pretén ajudar en la formació cultural de l'alumnat, del cooperativista i d'altres persones interessades. A partir d'activitats culturals puntuals i extraescolars com l'Espai d'art, els tallers de robòtica i programació, o bé, les extraescolars d'anglès i alemany. Actualment s'està desenvolupant el projecte Espai Vitruvi el qual té per objectiu esdevenir un centre cultural de referència al Baix Llobregat Nord.

Una escola preocupada per la cultura, el servei i la formació, més enllà de l'aula, és una escola viva i l'Espai de Cultura vol contribuir a aconseguir-ho.

Veure les activitats de l'Espai de Cultura

 

El Teatre

"Si és necessari que l'art o el teatre serveixin per a alguna cosa, jo diria que haurien de servir per ensenyar a la gent que hi ha activitats que no serveixen per a res i que és imprescindible que existeixin" - Eugen Ionescu

El teatre és una activitat formativa i un exercici de responsabilitat compartida en què el jo i el tots s'han de conjuntar a partir de la lliure acceptació d'un compromís i de la implicació. Es tracta per tant, d'una eina educativa de vital importància.

Educar mitjançant el teatre comporta:

  • Estar convençut de les seves possibilitats pedagògiques
  • Comptar amb els suports necessaris per tal de poder desenvolupar projectes
  • Elaborar un pla de treball, disposar dels elements necessaris per poder-lo desenvolupar, portar-lo a terme i avaluar els resultats períodicament per tal d'aplicar possibles mesures correctores
  • Fomentar, potenciar l'activitat teatral i perseverar amb l'objectiu que se li atorgui el reconeixement que mereix

Des dels seus inicis la nostra Escola va tenir inquietuds teatrals. Sempre hi havia qui presentava propostes per tal de fer algun muntatge i utilitzar-lo com a recurs didàctic mitjançant el qual, i d’una manera sistemàtica, es fomentava el desenvolupament progressiu i eficaç de l’expressió oral, de forma atractiva, lúdica i motivadora. El teatre era una activitat present a la pròpia aula i en qualsevol festa escolar, en especial la de fi de curs.

Tant és així que, l'any 1995, arran de la celebració del 25è aniversari de l'Escola, es va decidir crear la Companyia de teatre Daina-Isard, actualment, Daina-Isard Teatre, l’objectiu de la qual és fer teatre en base als principis que responen a la nostra manera de pensar.

 

Les Colònies d'Estiu

Les Colònies d'estiu estan dirigides als alumnes de 4EP, 5EP i 6EP de l'Escola. Organitzades per ex-alumnes, sense ànim de lucre és una de les activitats més especials de la Cooperativa.

Visita el web de les Colònies d'estiu

Des de 1982

Les colònies d'estiu de l'escola es duen a terme des de fa més de 30 anys, són una de les activitats amb més tradició que ofereix la Cooperativa a banda, és clar, de l'Escola. Aquestes són organitzades per un grup de monitors voluntaris, l'equip esta format bàsicament per ex-alumnes de l'escola, per part d'alumnes de Batxillerat i puntualment també alguns mestres de l'escola que serveixen de punt d'unió entre el dia a dia de l'escola i les colònies. Les colònies tenen una durada de 10 dies i acostumen a fer-se a principis de juliol.

L'equip de monitors decideix la casa on es faran les colònies i també les activitats que es duran a terme, la composició de l'equip de monitors també depèn d'ells mateixos.
Aquestes activitats de la Cooperativa ens demostren la voluntat de ser més que una escola i treure el màxim rendiment dels recursos per tal de que tots els cooperativistes gaudeixin d'uns serveis difícils de trobar en un altre lloc.

Objectius

Tenint en compte que som una escola on els nens es coneixen tots i que també aquesta coneixença es fa extensiva a professors i monitors, i fixant-nos en l' ideari i els objectius generals de la cooperativa, els objectius generals de les colònies son:

  • Fomentar la convivència fora de les aules amb els companys del mateix i altres cursos, monitors i professors.
  • Conèixer, respectar i gaudir de la natura com a mitjà de realització personal.
  • Fomentar el diàleg entre els assistents a les colònies
  • Ajudar a desenvolupar la capacitat imaginativa i creativa del nen, així com l'esperit crític i constructiu vers tot el que ens envolta.
  • Donar al nen eines per a gaudir del seu temps lliure, sent un element actiu i fent servir la diversió com a mitjà per assolir fites necessàries pel seu desenvolupament.
  • Fomentar l'esperit de servei i deixar apart el consumisme on la persona només rep i no pot aportar quelcom pels altres.