Workshop

WORKSHOPS, un espai d'innovació pedagògica

 

Durant la setmana, fora d'horari lectiu i del temari oficial, l'alumnat de Batxillerat pot assistir voluntàriament i de forma gratuïta als workshops. Un espai creat per l'equip pedagògic on pensar, proposar, crear, innovar, compartir, avançar i sentir-se protagonista. Es tracta de tallers tant de reforç com d'ampliació i d'aplicació dels continguts treballats a l'aula que ofereixen la possibilitat d'experimentar amb la vessant més pràctica de tot allò prèviament treballat i de fomentar la interacció entre diferents àrees. La temàtica és variada i va des de la robòtica a la macrofotografia, passant pels reforços de matemàtiques i anglès, o els cicles de literatura i llengua castellana i els jocs de taula en anglès, entre d'altres. Els workshops s'actualitzen constantment, segons les peticions i inquietuds de l'alumnat. . 

Un exemple dels primers workshops que vam realitzar és DISA, l'Agència Espacial de l'Escola que consisteix en llençar un globo a l'estratosfera per poder realitzar estudis amb les dades adquirides.

 

 

 

Workshops curs 2018/2019

Els workshops que proposem per aquest curs 2018/2019 són els següents: 

 

Química
Teatre i Cinema

Horari: divendres 15.00h-16.00h
Professorat: Maria Solé
Duració: anual
Dirigit a: 4ESO i Batxillerat 

Aquest workshop té la finalitat de fer una lectura dramatitzada, que seria presentada a la resta dels alumnes pels voltants de St. Jordi. La feina consistirà en llegir una sèrie de textos (poemes, fragments de prosa, monòlegs...), proposats pels professors o pels alumnes, entendre'ls i després poder-los afegir música i /o imatges que els acompanyin.

 

Horari: dimarts 15.00h-16.00h
Professorat: Eduard Ortuño i Montse Jané
Duració: 2n Trim
Dirigit a: Batxillerat  

Aquest workshop té la finalitat de fer una lectura dramatitzada, que seria presentada a la resta dels alumnes pels voltants de St. Jordi. La feina consistirà en llegir una sèrie de textos (poemes, fragments de prosa, monòlegs...), proposats pels professors o pels alumnes, entendre'ls i després poder-los afegir música i /o imatges que els acompanyin.

 

Ciència-ficció
Taller de videojocs

Horari: (pendent de confirmació)
Professorat: Eduard Ortuño i Joan Riera
Duració: octubre 2018
Dirigit a: Batxillerat

Consta d'una jornada amb una xerrada sobre la ciència ficció en el cinema i d'una sortida al Festival de cinema de fantasia i ciència ficció de Sitges.

Horari: dijous 15.30-17h
Professorat: Olivier Estevez
Duració: anual
Dirigit a: Batxillerat

L’objectiu principal del workshop és mostrar a alumnes interessats pel món dels videojocs el complexe procés que comporta fer-ne un. També té l’objectiu de dotar a l’alumnat de la capacitat d’anàlisi objectiu, per tal que puguin entendre com funciona allò que estan jugant.

Posteriorment, i valorant les capacitats dels alumnes, es podrà proposar participar en jams o concursos de creació de videojocs, tant locals con online.

 
'Across history in words. La vida en tinta'
English Club

Horari: dimecres 15.00h-16.00h
Professorat: Dolors Farelo i Lídia Carranza
Duració: 1r Trimestre
Dirigit a: 2Batx

A través d'un viatge literari, s'analitzen diferents fragments literaris en castellà i anglès i els moviments als quals pertanyen, fent especial èmfasi al context històric que els propicia i la traducció artística que altres disciplines en fan. Llegir, escoltar, observar, analitzar, valorar, criticar...  Amb aquest workshop viatgem per l'art i la literatura, però finalitzem el projecte amb un treball de camp a les ciutats de Londres i Canterbury que ens apropa a autors com Charles Dickens i Virginia Woolf. 

Horari: dilluns 16.00h-17.00h
Professorat: Núria Castro
Duració: anual
Dirigit a: Batx

Dilluns a la tarda l’Escola oferta l’English Workshop per als alumnes de Batxillerat. Es tracta d’un taller on principalment es treballa i es promou l’speaking en Llengua Anglesa mitjançant diverses activitats que varien setmana a setmana. Aquest Workshop està pensat perquè l’alumnat tingui un espai fora de l’horari lectiu on pugui practicar les diferents skills que ja es treballen al llarg del curs dins d'un ambient més dinàmic, íntim i relaxat. Debats a classe, crítiques de curts de cinema o inclús repàs de cara als exàmens: aquestes són algunes de les activitats que es duen a terme en aquest taller.  

Français
Projectes STEAM

Horari: dimarts i divendres 15.00h-16.00h
Professorat: Núria Guixà
Duració: anual
Dirigit a: 2Batx

Continuació i consolidació del projecte de francès de la ESO. Aquest Workshop pot comptar com una matèria addicional del Batxillerat si es realitza a 1r i a 2n de Batxillerat. Permet fer una segona llengüa estrangera, poder-se treure el títol B2 de francès i tenir una matèria més examinable per a les Proves d'Accés a la Universitat.

Horari: divendres 15.00h-16.00h
Professorat: Marcos Garcia i Xavier Lecha
Duració: anual
Dirigit a: 4ESO, Batx i ex-alumnes

Els docents i els alumnes treballen col·laborativament per desenvolupar projectes que requereixen diferents disciplines: robòtica, programació, informàtica, electrònica, impressió 3D...prioritzant la innovació i la creativitat. Les principals activitats i projectes desenvolupats actualment són: Global Space Ballon Challenge, Impressió 3D Solidària Disseny i impressió de pròtesis per a persones, Competició de robòtica Infofest/Matefest...  

Club de debat
International Booktrailers

Horari: dimecres 15.00h-16.30h
Professorat: Xavi Garcia-Duran, Adrià Montoro i Marc Juanpera
Duració: anual
Dirigit a: Batx

Taller de debat sobre diversos temes. Treballa l'argumentació, la lògica, els sofismes i les fal·làcies, però també els grans problemes ètics i filosòfics.

Horari: dimecres 15.00h-16.00h
Professorat: Dolors Farelo, Lídia Carranza i Joan Riera
Duració: 2n Trimestre
Dirigit a: 1Batx

Projecte interdisciplinari de creació de Booktrailers a partir de l'anàlisi de lectures triades pels alumnes. Els alumnes participants tenen l'opció d'ampliar el projecte treballant amb alumnes del Beatrix College de Tilburg i alumnes del Lycée Paul Robert de Les Lilas.