Última actualització: 18 de març

El Departament d'Educació, seguint les indicacions del Departament de Salut ha confirmat el tancament de les escoles des del 13 al 27 de març, ambdós inclosos, com a mesura de prevenció de la propagació del COVID-19. 

L'Escola ha desenvolupat un protocol per poder mantenir el contacte amb l'Escola i fer-vos arribar les recomanacions, dins les limitacions evidents, a través de les següents eines digitals: 

 

 

En el cas d'Educació Infantil, rebreu informació a través d'Alexia. També us recomanem visitar el blog d'EI on hi trobareu diferents recursos per treballar a casa. 

 

Comunicació amb l'Escola

El professorat de l'Escola continua sent accessible a través dels canals habituals. Les famílies podeu contactar amb el tutor a través de la plataforma Alexia Famílies. En el cas de Cicle Superior d'EP, ESO i Batxillerat, l'alumnat disposa dels canals per contactar directament amb el professor de cada matèria. 

  • Per qualsevol consulta de caràcter general, podeu contactar amb Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  • Per consultes tècniques, referents als dispositius i/o cursos online, us podeu dirigir a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  • Per qualsevol consulta sobre Alexia Famílies, us podeu dirigir a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  • També podeu contactar amb nosaltres a través del 93 778 09 94 de 9 a 17h de dilluns a divendres. 

 


 

Preguntes freqüents

Fins quan durarà aquesta situació?
Actualment, el Departament d'Educació ha confirmat el tancament de les escoles fins al 27 de març. Estem en contínua connexió amb el Departamet si hi ha qualsevol novetat. 

S'allargarà l'activitat escolar a final de curs? 
Actualment no disposem de cap confirmació oficial per part del Departament d'Educació.

Com puc accedir a les plataformes digitals? 
A l'inici d'aquesta pàgina trobareu els enllaços a Google Classroom i a Moodle, les dues plataformes amb les quals mantindrem el contacte entre l'Escola i l'alumnat. Cada alumne d'ESO fins a 2Batx disposa del seu usuari i la seva contrasenya. En els cursos d'EP, podeu accedir al Moodle amb un usuari únic que us vam fer arribar a través de la plataforma Alexia Famílies. Les famílies d'EI teniu un comunicat amb tota la informació a la plataforma Alexia Famílies.   

On puc trobar les tasques recomanades pel professorat? 
L'alumnat d'ESO i Batxillerat disposa en cada curs Moodle i Classroom les tasques concretes. En el cas d'Educació Primària, podeu consultar-ho en el curs Moodle.  

El Moodle no funciona, per què? 
El Moodle és una plataforma gestionada des del Departament i que a l'Escola utilitzem, conjuntament amb el Google Classroom per poder desenvolupar l'activitat lectiva. En cas de no recordar usuaris o contrasenyes, podeu contactar amb Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. És possible que durant aquests dies s'augmentin les visites virtuals a la plataforma i això afecti la velocitat de càrrega de la pàgina. En cas que es pengi la pàgina, habilitarem els enllaços a través de Google Classroom.  

Com impactarà això econòmicament?
La Cooperativa estudiarà, quan estigui en disposició de conèixer totes les variables, les possibles implicacions que s'hagin pogut produir. 

Què puc fer des de casa? 
Us demanem que seguiu les recomanacions del Departament de Salut i la Generalitat i estigueu atents a les notícies. Creiem que és un bon moment per fer pedagogia des de casa sobre la situació i la necessitat de tenir cura del què ens envolta. En aquests sentit, us fem arribar un seguit de recursos per poder treballar-ho: 

 


 

 

Altres recursos 

Epidemixs Coronavirus

Una eina digital amb accés a la informació sanitària. 

Decàleg per viure confinat entre adolescents

Els 10 punts vitals per poder conviure sense sorpreses amb adolescents.  

Propostes audiovisuals en català per a passar el confinament amb nens

Sèries i programes, així com diferents grups musicals com Dàmaris Gelabert i El Pot Petit us poden donar un cop de mà per tractar aquest tema a casa.

El grup Xiula Animació ha creat un videoclip per parlar sobre el COVID-19, el podeu veure aquí: 

 

Arxiu digital del CCCB

Els companys del CCCB han obert el seu arxiu amb conferències, entrevistes, exposicions, etc.  

Veure teatre des de casa

Tot i estar confinats, teniu aquest recurs per poder veure teatre des de casa

Biblioteca Digital Mundial

La Biblioteca Digital Mundial obre les seves publicacions online.