#JoAprencACasa

Última actualització: 14 d'abril

Iniciem el tercer trimestre i ho fem recuperant l’activitat lectiva obligatòria, tot i que de forma virtual i sense data de retorn a l’activitat presencial. A l’espera de rebre les instruccions específiques sobre l’avaluació per part del Departament d’Educació, us volem fer arribar un seguit d’informacions sobre com es desenvoluparà a nivell general l’activitat lectiva durant les properes setmanes. Cada família rebrà indicacions concretes sobre les peculiaritats de cada etapa per correu i a partir d’una trobada virtual amb els tutors aquesta setmana. 


Tipologia d’activitats

L’eix organitzatiu de l’activitat acadèmica de l’alumnat serà la plataforma Moodle, accessible des del portal web de l’Escola. Cada alumne hi podrà accedir amb el seu codi i paraula de pas (EI i Cicle Inicial d’EP el rebreu per correu electrònic en breu, vegeu el darrer apartat d’aquest comunicat) i hi trobareu detallat l’horari setmanal i la relació de tasques de cada àrea per a aquella setmana, dia a dia. A ESO i Batxillerat aquesta distribució de tasques es complementarà amb la utilització de la plataforma GoogleClassroom, ja instal·lada a les tauletes de l’alumnat i accessible des del correu electrònic i l’entorn web de Google.

La proposta d’activitats inclou un ventall de tipologies, en funció de l’etapa, de la matèria i de l’activitat en qüestió:

  • Classes en sincronia i interactives en petits grups.
  • Classes en sincronia amb tot el grup, amb indicacions teòriques del professor/a.
  • Classes en sincronia amb tot el grup. Mentre el grup treballa el professor està present per resoldre dubtes.
  • Sessions en asincronia. Com vídeos tutorials o càpsules formatives sobre temàtiques concretes.
  • Activitats sense pantalles.

Totes les sessions en sincronia seran enregistrades i penjades a Moodle (o Classroom a ESO i Batxillerat) per facilitar el contingut als alumnes que no puguin connectar-se en directe o bé per tornar a consultar-lo.

 

 

 

 

Horaris

Per indicacions del Departament d’Educació, no és factible reproduir l’horari lectiu presencial. A més, sabem que els diferents contextos familiars poden dificultar el seguiment d’aquests horaris. Per aquest motiu, el funcionament ordinari d’un dia inclourà connexions amb tutors i especialistes distribuïts en diferents franges horàries, segons etapes, tenint en compte l’inici de la jornada amb els tutors a EI i EP per tal d’organitzar el dia i presentar les tasques previstes, així com oferir una proposta d’organització.

Per tal de reduir l’exposició excessiva a les pantalles, aquesta es limitarà a 2-3 videoconferències diàries. Us recordem que totes les classes es podran consultar posteriorment des de les plataformes Moodle i Classroom.

 

Acció tutorial
 
Durant aquest període continuarem desenvolupant l’acció tutorial com un dels puntals de l’acompanyament de l’alumnat i un punt de contacte entre famílies i Escola. En aquest sentit, a banda de les trobades grupals diàries a Ei i EP, es realitzaran també trobades grupals setmanals a ESO i Batxillerat i els tutors realitzaran tutories personals amb les famílies quan s’escaigui. Creiem fermament en el vincle entre els tutors i l’alumnat i, per aquest motiu, animem l’alumnat a continuar mantenint aquest contacte mitjançant el correu electrònic.
 
El Departament d’Orientació i Suport continua les seves tasques d’acompanyament i orientació d’aquell alumnat que ho requereixi de forma periòdica i coordinada amb els tutors i la coordinació d’etapa.
 
 
Guia Infants, Joves i Famílies COVID19
 
L’Escola ha estat i serà sempre, un espai d’aprenentatge però també és, per sobre de tot, un espai de cures. Un entorn on compartir el saber però també un lloc on cuidar-nos i cuidar les nostres emocions.

Ës per això que hem volgut crear un document on recollir recursos i estratègies per a què amb molt d’amor pugueu cuidar-vos i curar-vos, si és necessari, aquests dies. Hem buscat en els millors llocs per a intentar donar els millors recursos a tota la comunitat educativa. Recursos que ens puguin ajudar a saber què fer en una situació que no havíem viscut mai abans. Ni grans, ni petits. Esperem que aquest recull fet amb molt d’amor sigui molt útil. Hi podeu accedir a través a través del menú del web Cooperativa/Famílies i Salut o bé, a través d'aquest enllaç.
 

 


 

Comunicació amb l'Escola

El professorat de l'Escola continua sent accessible a través dels canals habituals. Les famílies podeu contactar amb el tutor a través de la plataforma Alexia Famílies. En el cas de Cicle Superior d'EP, ESO i Batxillerat, l'alumnat disposa dels canals per contactar directament amb el professor de cada matèria. 

  • Per qualsevol consulta de caràcter general, podeu contactar amb Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  • Per consultes tècniques, referents als dispositius i/o cursos online, us podeu dirigir a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  • Per qualsevol consulta sobre Alexia Famílies, us podeu dirigir a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  • També podeu contactar amb nosaltres a través del 93 778 09 94 de 9 a 17h de dilluns a divendres. 

 

 

Preguntes freqüents

Fins quan durarà aquesta situació?
Actualment, el Departament d'Educació ha confirmat el tancament de les escoles fins al 27 de març. Estem en contínua connexió amb el Departamet si hi ha qualsevol novetat. 

S'allargarà l'activitat escolar a final de curs? 
Actualment no disposem de cap confirmació oficial per part del Departament d'Educació.

Com puc accedir a les plataformes digitals? 
A l'inici d'aquesta pàgina trobareu els enllaços a Google Classroom i a Moodle, les dues plataformes amb les quals mantindrem el contacte entre l'Escola i l'alumnat. En cas de no recordar les credencials, podeu contactar amb Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  

On puc trobar les tasques i les activitats? 
Disposeu, en cada curs Moodle i Classroom, de les tasques concretes.

El Moodle no funciona, per què? 
El Moodle és una plataforma gestionada des del Departament i que a l'Escola utilitzem, conjuntament amb el Google Classroom per poder desenvolupar l'activitat lectiva. En cas de no recordar usuaris o contrasenyes, podeu contactar amb Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. És possible que durant aquests dies s'augmentin les visites virtuals a la plataforma i això afecti la velocitat de càrrega de la pàgina. En cas que es pengi la pàgina, habilitarem els enllaços a través de Google Classroom.  

Com impactarà això econòmicament?
La Cooperativa estudiarà, quan estigui en disposició de conèixer totes les variables, les possibles implicacions que s'hagin pogut produir. 

Què puc fer des de casa? 
Us demanem que seguiu les recomanacions del Departament de Salut i la Generalitat i estigueu atents a les notícies. Creiem que és un bon moment per fer pedagogia des de casa sobre la situació i la necessitat de tenir cura del què ens envolta. En aquests sentit, us fem arribar un seguit de recursos per poder treballar-ho: 

 

Altres recursos 

Epidemixs Coronavirus

Una eina digital amb accés a la informació sanitària. 

Decàleg per viure confinat entre adolescents

Els 10 punts vitals per poder conviure sense sorpreses amb adolescents.  

Propostes audiovisuals en català per a passar el confinament amb nens

Sèries i programes, així com diferents grups musicals com Dàmaris Gelabert i El Pot Petit us poden donar un cop de mà per tractar aquest tema a casa.

El grup Xiula Animació ha creat un videoclip per parlar sobre el COVID-19, el podeu veure aquí: 

 

Arxiu digital del CCCB

Els companys del CCCB han obert el seu arxiu amb conferències, entrevistes, exposicions, etc.  

Veure teatre des de casa

Tot i estar confinats, teniu aquest recurs per poder veure teatre des de casa

Biblioteca Digital Mundial

La Biblioteca Digital Mundial obre les seves publicacions online.