Workshops

WORKSHOPS, un espai d'innovació pedagògica

 

Durant la setmana, fora d'horari lectiu i del temari oficial, l'alumnat de Batxillerat pot assistir voluntàriament i de forma gratuïta als workshops. Un espai creat per l'equip pedagògic on pensar, proposar, crear, innovar, compartir, avançar i sentir-se protagonista. Es tracta de tallers tant de reforç com d'ampliació i d'aplicació dels continguts treballats a l'aula que ofereixen la possibilitat d'experimentar amb la vessant més pràctica de tot allò prèviament treballat i de fomentar la interacció entre diferents àrees. La temàtica és variada i va des de la robòtica a la macrofotografia, passant pels reforços de matemàtiques i anglès, o els cicles de literatura i llengua castellana i els jocs de taula en anglès, entre d'altres. Els workshops s'actualitzen constantment, segons les peticions i inquietuds de l'alumnat. . 

Un exemple dels primers workshops que vam realitzar és DISA, l'Agència Espacial de l'Escola que consisteix en llençar un globo a l'estratosfera per poder realitzar estudis amb les dades adquirides.

  

Workshops curs 2019/2020

L'oferta de workshops d'aquest curs 2019/2020 és la següent:

[ FORMULARI INSCRIPCIONS WORKSHOPS

Virtue-S
Science Board Games

Horari: dijous 16.00h-17.00h
Professorat: Maria Solé
Duració: anual
Dirigit a: 4ESO i Batxillerat 

Aquest workshop combina la biologia i les llengües. És un projecte conjunt amb diferents centres d'Europa amb els quals treballem conjuntament per comparar resultats i dades ambientals de diferents punts del planeta. 

 

Horari: dimarts 16.00h-17.00h
Professorat: Oriol Lopera
Duració: anual
Dirigit a: Batxillerat  

El Workshop "Science Board Games" es fonamenta en l'aprenentatge basat en jocs (ABJ), on els alumnes dissenyaran desde zero jocs de taula de temàtica científica per després portar-los a l'aula . A més a més, promourem la "tarda de jocs" on els alumnes podran jugar als seus jocs de taula i d'altres de coneguts. 

 

Ciència-ficció a Sitges
Taller de videojocs

Horari: (pendent de confirmació)
Professorat: Eduard Ortuño i Joan Riera
Duració: octubre 2019
Dirigit a: Batxillerat

Consta d'una sortida al Festival de cinema de fantasia i ciència ficció de Sitges. 

Horari: dimarts 15.30-16.30h
Professorat: Olivier Estevez
Duració: anual
Dirigit a: Batxillerat

L’objectiu principal del workshop és mostrar a alumnes interessats pel món dels videojocs el complexe procés que comporta fer-ne un. També té l’objectiu de dotar a l’alumnat de la capacitat d’anàlisi objectiu, per tal que puguin entendre com funciona allò que estan jugant.

Posteriorment, i valorant les capacitats dels alumnes, es podrà proposar participar en jams o concursos de creació de videojocs, tant locals con online.

 
'Across history in words. La vida en tinta'
English Club

Horari: dimecres 16.00h-17.00h
Professorat: Lídia Carranza i Laura Duran
Duració: 1r Trimestre
Dirigit a: 2Batx

A través d'un viatge literari, s'analitzen diferents fragments literaris en castellà i anglès i els moviments als quals pertanyen, fent especial èmfasi al context històric que els propicia i la traducció artística que altres disciplines en fan. Llegir, escoltar, observar, analitzar, valorar, criticar...  Amb aquest workshop viatgem per l'art i la literatura, però finalitzem el projecte amb un treball de camp a les ciutats de Londres i Canterbury que ens apropa a autors com Charles Dickens i Virginia Woolf. 

Horari: dimecres 16.00h-17.00h
Professorat: Núria Castro
Duració: anual
Dirigit a: Batx

Dilluns a la tarda l’Escola oferta l’English Workshop per als alumnes de Batxillerat. Es tracta d’un taller on principalment es treballa i es promou l’speaking en Llengua Anglesa mitjançant diverses activitats que varien setmana a setmana. Aquest Workshop està pensat perquè l’alumnat tingui un espai fora de l’horari lectiu on pugui practicar les diferents skills que ja es treballen al llarg del curs dins d'un ambient més dinàmic, íntim i relaxat. Debats a classe, crítiques de curts de cinema o inclús repàs de cara als exàmens: aquestes són algunes de les activitats que es duen a terme en aquest taller.  

Français
Projectes STEAM

Horari: dimarts i dijous 15.00h-16.00h
Professorat: Núria Guixà
Duració: anual
Dirigit a: 2Batx

Continuació i consolidació del projecte de francès de la ESO. Aquest workshop pot comptar com una matèria addicional del Batxillerat si es realitza a primer i a segon. Ofereix la possibilitat de cursar una segona llengua estrangera, d'obtenir el títol B2 de francès i de poder-se examinar d'una assignatura més en les Proves d'Accés a la Universitat.

Horari: divendres 16.00h-17.00h
Professorat: Marcos Garcia i Xavier Lecha
Duració: anual
Dirigit a: 4ESO, Batx i ex-alumnes

Els docents i els alumnes treballen col·laborativament per desenvolupar projectes que requereixen diferents disciplines: robòtica, programació, informàtica, electrònica, impressió 3D...prioritzant la innovació i la creativitat. Les principals activitats i projectes desenvolupats actualment són: Global Space Ballon Challenge, Impressió 3D Solidària Disseny i impressió de pròtesis per a persones, Competició de robòtica Infofest/Matefest...  

Club de debat
International Booktrailers

Horari: dimarts 16.00h-17h
Professorat: Xavi Garcia-Duran, Adrià Montoro i Marc Juanpera
Duració: anual
Dirigit a: Batx

Taller de debat sobre diversos temes. Treballa l'argumentació, la lògica, els sofismes i les fal·làcies, però també els grans problemes ètics i filosòfics.

Horari: dimecres 16.00h-17.00h
Professorat: Lídia Carranza, Laura Duran i Joan Riera
Duració: 2n Trimestre
Dirigit a: 1Batx

Projecte interdisciplinari de creació de Booktrailers a partir de l'anàlisi de lectures triades pels alumnes. Els alumnes participants tenen l'opció d'ampliar el projecte treballant amb alumnes del Beatrix College de Tilburg i alumnes del Lycée Paul Robert de Les Lilas. 

Programació en Python
 


Horari: divendres 15.00h-16.30h
Professorat: Ferran Manyà
Duració: anual
Dirigit a: 4ESO - Batx

Aprendrem la sintaxi del llenguatge de programació Python a través d'algoritmes famosos, i els relacionarem amb diferents branques de la informàtica com la ciència de dades, la intel·ligència artificial, o l'arquitectura d'ordinadors.