Introducció

Guia Infants, Joves i Famílies COVID19

 

 

Presentació

 

El març del 2020 ha fet arribar com cada any la primavera, però aquesta ha estat, a diferència de la resta, una primavera especial en què el bon temps ens ha portat a quedar-nos a casa. I és que mentre als camps neixen flors, nosaltres ens tanquem.

Aquesta primavera ens ha fet tergiversar la normalitat per adaptar-nos de pressa al món a l’inrevés. Un món en què els petons, les carícies i les abraçades són armes, i mantenir la distància una gran demostració d’amor.

Diuen que a fora, les flors creixen sense poder-les veure, però malgrat ser lluny de la nostra presència el sol surt cada dia i els que surten als carrers asseguren que tot està més bonic que mai.

Aquesta pandèmia s’ha convertit en un viatge en el temps, un temps on es feia vida dins de les cases, en família. Aquests dies han desbancat l’egoisme i els actes personals, com quedar-se a casa, són una ajuda pels qui tenim a prop però també per les persones que viuen a quilòmetres de nosaltres.

Hi ha ben poques coses que puguem afirmar amb seguretat aquests dies, però si n’hi ha alguna que està completament clara és que aquests mesos els recordarem totes les nostres vides. Els recordarem pels petits i grans aprenentatges, pel canvi en les prioritats, pels moments bons i pels no tant bons, però, sobretot, si aprendrem alguna cosa és a descobrir-nos a nosaltres mateixes.

L’Escola ha estat i serà sempre, un espai d’aprenentatge però també és, per sobre de tot, un espai de cures. Un entorn on compartir el saber però també un lloc on cuidar-nos i cuidar les nostres emocions.

Ës per això que hem volgut crear un document on recollir recursos i estratègies per a què amb molt d’amor pugueu cuidar-vos i curar-vos, si és necessari, aquests dies. Hem buscat en els millors llocs per a intentar donar els millors recursos a tota la comunitat educativa. Recursos que ens puguin ajudar a saber què fer en una situació que no havíem viscut mai abans. Ni grans, ni petits. Esperem que aquest recull fet amb molt d’amor sigui molt útil.